La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera

El sector fotovoltaic, i energètic en general, aplaudeix l’anunciament, per part del Consell de Ministres, de la publicació d’un Reial Decret Llei, sobre mesures urgents per reduir la factura de la llum.

Les claus de la nova regulació:

  • S’elimina el anomenat impost al Sol. Segons la ministra Ribera “del que s’han mofat tots els organismes internacionals”.
  • Es reconeix el dret d’autoconsum compartit, per part de un o diferents consumidors. D’aquesta manera es permetrà aprofitar les economies d’escala, i usuaris que habitin en blocs de pisos, podran tenir accés a l’autoconsum.
  • Es simplifiquen els tràmits burocràtics i tècnics requerits, com la inscripció en un registre per aquelles instal.lacions no superiors a 100 kW.

L’anunci del nou Reial Decret Llei, va molt més enllà de les noves mesures que afecten directament a les instal·lacions d’autoconsum. També inclourà:

  • S’elimina la figura del gestor de càrrega, per tal d’impulsar el vehicle elèctric. Es considera el foment del vehicle elèctric una part imprescindible per aconseguir el nou model energètic, i per això, es fomentarà d’aquesta manera la incorporació de nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics.
  • S’ampliarà el bo social elèctric. No s’amplia el descompte a aquells usuaris que hi tinguin accés, però sí el ventall d’usuaris que hi poden accedir, com les cobertures i proteccions que hi tindran.
  • Es crea el Bo Social per calefacció, anomenat Bo Social Tèrmic (BST)
  • S’adopten mesures de protecció per els consumidors energètics, com per exemple, la prohibició del porta a porta per part de les companyies comercialitzadores, l’augment del ventall de potencies contractades disponibles, i l’augment d’informació de possibles tarifes d’estalvi, que s’hauran de reflectir en les factures.

Tot plegat, sens dubte, tindrà un efecte molt positiu en el marc energètic actual. No obstant, a greenenergi, seguirem lluitant per un model energètic sostenible, on encara queda molt camí per recórrer.

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
  Top