L’energia geotèrmica és l’energia emmagatzemada en forma de calor sota la superfície sòlida de la Terra.

Es tracta d’una font d’energia renovable, inesgotable, que ofereix múltiples opcions d’aprofitament, principalment destinades a la producció d’ACS i sistemes de calefacció.

Els sistemes geotèrmics funcionen, bàsicament, utilitzant el subsòl com un gran intercanviador que es manté a una temperatura constant. En els mesos d’estiu, s’extreu calor del subsòl, ja que aquest es troba a una temperatura superior a la que hi ha a l’exterior. A l’hivern, tot el contrari, el subsòl es manté a una temperatura inferior a la que hi ha a l’ambient, i aquesta diferència de temperatura, s’aprofita per refredar l’interior dels edificis.

L’energia geotèrmica és l’energia emmagatzemada en forma de calor sota la superfície sòlida de la Terra.

Tal i com succeeix amb les bombes de calor tradicionals, les bombes de calor geotèrmiques funcionen amb electricitat, i són capaces de funcionar encara que no existeixi una aportació exagerada d’energia, que és el que succeeix en èpoques intermitges entre estiu i hivern, en les que no es necessita ni fred ni calor, però s’ha de seguir produint aigua calenta sanitària.

Per tant, es tracta de sistemes tècnicament viables, rentables i sobretot, molt fiables.

Les principals maneres d’aprofitar l’energia geotèrmica són:

  • La climatització
  • La producció d’aigua calenta sanitària
  • La climatització de piscines cobertes

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
  Top