SOLAR TÈRMICA

Les instal·lacions solars tèrmiques aprofiten el calor del Sol per produir aigua calenta. Aquesta aigua calenta produïda de manera ecològica i totalment gratuïta, es pot utilitzar per cobrir diferents necessitats, com per exemple l’aigua calenta sanitària o la climatització d’una piscina.

Aquest tipus d’instal·lacions tenen un funcionament molt senzill, cosa que fa que siguin totalment fiables i de senzilla instal·lació. Tan és així que des de fa molt de temps, són instal·lacions obligatòries per tots els edificis de nova construcció, ja siguin vivendes, edificis públics, o qualsevol tipus de negoci.

PRODUCCIÓ D'AIGUA CALENTA SANITARIA (ACS)

Es coneix com aigua calenta sanitària aquella aigua que es destina al consum humà, i ha sigut escalfada respecte l’aigua distribuïda per la xarxa pública.

Per exemple, és aigua calenta sanitària la que es fa servir per les dutxes, lavabos, rentamans, cuines de restaurants, etc.

La producció d’aigua calenta sanitària suposa un gran consum energètic per les vivendes i negocis, ja que el seu consum és constant durant tot l’any. Per tant, qualsevol acció d’estalvi en aquest sentit, tindrà un gran efecte en l’estalvi econòmic de l’usuari.

Amb una instal·lació solar tèrmica, s’aconsegueix que els sistemes productors d’energia, com calderes, termos elèctrics, entre altres, només funcionin en els mesos en els que és necessària la calefacció. Estem parlant d’estalvis de fins al 90 % d’energia destinada a la producció d’aigua calenta sanitària.

PRODUCCIÓ D'AIGUA CALENTA SANITARIA (ACS)

En una instal.lació solar tèrmica, l’energia solar es recull en forma de calor en els captadors. Aquesta energia és transmesa a l’aigua de consum a través d’un intercanviador, i és emmagatzemada i preparada per al seu consum. En el cas de que la instal.lació solar tèrmica no pugui fer front a la demanda enegètica, el sistema auxiliar entrarà en marxa.

Per tant, es tracta d’una instal.lació que garanteix que sempre hi haurà aigua calenta disponible, i que per tant, és totalment fiable, i tot això a un preu molt econòmic.

CLIMATITZACIÓ DE PISCINES

Les piscines exteriors no climatitzades, tenen una temporada d’ús molt curta durant un any. Estem parlant que s’utilitzen, bàsicament en els mesos de Juny a Setembre. No obstant, el manteniment de la piscina és anual.

Molts cops, encara que per temperatura exterior ens podria venir de gust banyar-nos a la piscina, l’aigua d’aquesta es troba a una temperatura massa baixa com perquè l’experiència sigui agradable, inclús en mesos de temporada d’estiu.

Amb una instal·lació solar tèrmica, amb un funcionament idèntic al que es fa per escalfar aigua calenta sanitària, es pot aconseguir elevar la temperatura de l’aigua de la piscina. D’aquesta manera, s’aconsegueix allargar la temporada d’ús de la piscina fins a 9 mesos anuals, i a més, assegurar que, inclús en els mesos de temporada d’estiu, tinguem la temperatura d’aigua desitjada.

CLIMATITZACIÓ DE PISCINES

ALTERNATIVES A L'ENERGIA SOLAR TÈRMICA

 

Les instal.lacions d’energia solar tèrmica són totalment fiables i recomanables. Aconsegueixen importants estalvis o bé, proporcionen un gran confort, com és el cas de la climatització de piscines. A més, són instal.lacions molt econòmiques.

No obstant, avui en dia, existeixen altres sistemes per aconseguir el mateix efecte, molt més eficients, estètics, fiables i moderns. Aquests sistemes són la combinació d’una instal.lació solar fotovoltaica, que produeix electricitat, i una bomba de calor, que consumeix electricitat per produir aigua calenta.

Les bombes de calor en sí, ja representen un estalvi respecte els sistemes tradicionals de producció d’energia. Si a això afegim el fet de que l’electricitat que consumeixen, té origen renovable (energia fotovoltaica) i totalment gratuït, estem davant un sistema que proporciona el màxim d’estalvi a l’usuari.

ALTERNATIVES A L'ENERGIA SOLAR TÈRMICA

Encara més si tenim en compte que, al tenir una instal·lació solar fotovoltaica com a productora d’energia, si hi ha excedent d’energia, aquest, és en forma d’electricitat que es pot aprofitar per la nevera, congelador, enllumenat, o qualsevol altre consum. En el cas de l’energia solar tèrmica, l’excedent és aigua calenta, que no té cap ús.

+INFORMACIÓ

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
  Top