La biomassa és tota aquella matèria d’origen orgànic que existeix sobre la Terra.

Aquesta matèria, en els últims anys, s’ha convertit en una manera d’aprofitament d’energia alternativa, essent utilitzada com a combustible, principalment, d’origen vegetal.

La biomassa, principalment, inclou material vegetal d’origen agrícola, provinent de conreus destinats específicament a aquesta finalitat, a restes d’altres cultius, com a subproductes d’alguns processos o bé, tenen origen forestal. En qualsevol cas, el seu origen és renovable i es tracta d’una font considerada inesgotable.

La biomassa és tota aquella matèria d’origen orgànic que existeix sobre la Terra.

L’energia de la biomassa es sol utilitzar per el seu aprofitament com a energia tèrmica, ja que és una fàcil conversió. Amb lo qual, aquesta energia, s’utilitza principalment per a la calefacció i per a la producció d’aigua calenta sanitària.

Per a la producció de calefacció, existeixen calderes de biomassa, que a més són capaces de produir aigua calenta sanitària, de la mateixa manera que ho fan les calderes tradicionals, am la diferència, que en aquest cas, el combustible és estella o pellet. Per aquest motiu, una caldera de pellet necessita tenir també una sitja on emmagatzemar tota la biomassa.


ESTUFES DE PELLET
Una altre manera més senzilla d’aprofitar l’energia de la biomassa és a través d’una estufa de pellets.

Aquestes estufes són més econòmiques que una gran caldera, i s’utilitzen per aportar calor a certes zones de la vivenda o edifici. Fa les funcions que pot fer una llar de foc tradicional.

ESTUFES DE PELLET <BR>

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
  Top