L'energia eòlica és la que s'obté a partir del vent.


A partir de l’energia cinètica generada per l’efecte de les corrents d’aire, es poden generar altres formes útils d’energia, principalment, electricitat que pot ser utilitzada per abastir les necessitats dels usuaris.

Actualment, en el nostre país, l’energia eòlica ha agafat un paper protagonista, arribant a generar fins a un 22% del mix elèctric, convertint-se així en la segona tecnologia més utilitzada en la generació. Per això s’utilitzen grans parcs d’aerogeneradors, de 100 m d’alçada i a una distància d’un a l’altre molt elevada.

<p style="text-align: justify;">L'energia eòlica és la que s'obté a partir del vent.

No obstant, existeixen equips que es poden utilitzar a nivell domèstic i/o petita escala. Aquests equips es coneixen com equips de mini-eòlica, i es tracta d’aerogeneradors que van des de 250 W a 6.000 W.

Tot i que ens trobem a una zona on és més rentable invertir en una instal·lació solar fotovoltaica que en una eòlica, degut a la gran quantitat de Sol de la que disposem, al baix preu dels panells fotovoltaics i a que, per tenir un bon aprofitament del vent, s’han de fer estructures no viables a petita escala, l’energia eòlica és un gran complement d’instal.lacions com les fotovoltaiques. S’ha de tenir en compte que quan el Sol manca, sol ser quan el vent és més abundant.

L’energia eòlica, també complementa molt bé les instal.lacions solars fotovoltaiques perquè els equips necessaris, tret de l’aerogenerador, són els mateixos (Inversor, bateries, equips de monitorització,...).

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top