AUTOCONSUM SOLAR FOTOVOLTAIC

L’autoconsum solar fotovoltaic consisteix en consumir tota aquella energia que es produeix, per el mateix usuari. D’aquesta manera, s’aconsegueix una reducció molt important, de fins al 85%, en la facturació d’electricitat mensual.

Actualment l’autoconsum solar és totalment legal, no té cap tipus de peatge ni penalització, i de fet, en molts de casos, està subvencionat i/o potenciat per les administracions públiques.

A més de les avantatges d’estalvi que representen aquest tipus d’instal.lacions, representen múltiples avantatges més:

  • Reducció del consum energètic
  • Reducció del terme fix contractat, i en conseqüència, dels mínims mensuals
  • Reducció de les emissions de CO2, i per tant, representa un compromís amb el medi ambient
  • Instal.lacions totalment programables que obren les portes a mercats energètics futurs
  • Instal.lacions totalment monitoritzades que fan coneixedor a l’usuari de les seves costums energètiques, i aporten un estalvi extra
  • En els negocis: representen una avantatge competitiva, ja que redueixen les despeses energètiques mensuals, i representen un compromís medioambiental, cada cop més valorat per el client
INFORMACIÓ

BOMBEIG SOLAR

Molts dels cultius existents necessiten bombejar aigua per tal de poder dur a terme el reg d’aquests. Aquest bombeig d’aigua es produeix, en la seva major mesura, en els mesos d’estiu, i en hores de sol, i representen una despesa energètica important.

Molts cops és necessari tenir una font energètica disponible, ja sigui un grup electrogen, o la companyia elèctrica que factura uns mínims mensuals, només per aquest consum.

Per aquest motiu, el bombeig solar per cultius és una opció molt atractiva, ja que la inversió es recupera molt ràpidament, i quan major és la demanda d’energia, coincideix amb quan és major la producció energètica de la instal.lació (mesos d’estiu).

BOMBEIG SOLAR

La instal.lació té un funcionament molt senzill i molt eficient: Quan hi ha Sol, els panells produeixen energia elèctrica que s’envia a una bomba solar especial, que funciona en corrent contínua, cosa que fa que sigui un sistema molt eficient. Quan la bomba rep energia es posa a bombejar aigua fins que la demanda s’ha satisfet. El funcionament, doncs, és solidari a la producció solar.

INSTAL.LACIONS AÏLLADES

Entenem instal.lacions aïllades aquelles en les que no hi arriba la xarxa pública de distribució: barraques, casetes tècniques, caravanes, masies, etc. Es tracta de casos en els que existeixen unes necessitats elèctriques, però no arriba el subministrament de la xarxa pública de distribució.

En aquests casos, l’energia solar fotovoltaica és la millor opció, ja que les altres dues alternatives són costoses i a més, tenen costos d’explotació:

  • Un grup electrogen és un equip car, que a més té un consum de combustible constant, cada cop més costós, i a un rendiment molt baix. A més, té un impacte ambiental molt elevat
  • Fer arribar la xarxa pública de distribució en molts casos, representa una inversió totalment inviable, i en qualsevol cas, representa el tenir uns costos fixos mínims mensuals. L’ús de l’energia de la xarxa també representa un impacte ambiental negatiu.

Les instal.lacions solars fotovoltaiques aïllades, precisen d’una inversió inicial, que s’amortitza ràpidament en comparació amb les altres opcions, i llavors, un cop amortitzades, no tenen cap tipus de cost d’explotació.

Per tot això, l’energia solar fotovoltaica en instal.lacions aïllades de la xarxa, és la millor opció coneguda, totalment fiable i amb una molt llarga vida útil.

ENLLUMENAT SOLAR

Les faroles solars són equips totalment aïllats de les xarxes elèctriques de distribució, que tenen l’objectiu d’enllumenar la via pública, utilitzant com a font energètica l’energia solar.

Es tracta d’equips totalment autònoms, que no necessiten estar connectats a cap xarxa, i per lo tant, són equips d’instal.lació molt senzilla, ja que no necessiten rases, i altres operacions costoses i complicades per instal.lar un punt de llum. A més, tenen un consum energètic nul.

Aquestes instal.lacions són ideals per urbanitzacions, en les que s’ha d’ampliar o reparar l’enllumenat, jardins, càmpings, hotels, etc.

Existeixen múltiples dissenys de faroles, adaptables a les necessitats de cada cas, tant en disseny com en lluminositat.

 

ENLLUMENAT SOLAR

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
  Top